Presentatie blessures bij jonge voetballers

Sportverzorging HBC’09
Dinsdag avond:
Inge Oberndorff
Vrijdag avond & Zondag:
Inge Oberndorff
Contactgegevens zijn te vinden in de EHBSO-ruimte

Health & Sports
Sportfysiotherapeut
Ingrid Diederen
046-4857575
i.diederen@healthandsports.nl
www.healthandsports.nl

Op maandag 22 september 2014 is het allereerste sportspreekuur van de samenwerking tussen HBC’09 en Health & Sports van start gegaan. Tijdens het sportspreekuur kun je een eerste screening krijgen van een mogelijke blessure. Alle voetballers van HBC’09 kunnen terecht bij sportfysiotherapeut i.o. Ingrid Diederen. Sportspreekuur is op maandag van 17.30-18.30u en is alleen mogelijk op afspraak, een afspraak hiervoor kan gemaakt worden via Inge Oberndorff.

Naast het sportspreekuur worden snelheid, kracht/stabiliteit en coördinatie trainingen aangeboden aan de jeugd. Tijdens deze trainingen zijn alle jeugdtrainers van harte welkom om ideeën op te doen en te leren van deze oefeningen, zodat uiteindelijk alle jeugdteams er profijt van zullen hebben. Ben je als trainer geïnteresseerd in deze trainingen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Natuurlijk willen we niet alleen de jeugd beter maken, maar ook de senioren. Voor de senioren bieden we winter- en/of zomerstop trainingen aan. De trainingen zullen dan ook net als bij de jeugd in het teken staan van snelheid, kracht/stabiliteit en coördinatie. Heb je interesse om deel te nemen aan de winter- en/of zomerstop trainingen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de sportverzorging.

Het uiteindelijke doel van de professionalisering van de medische verzorging is niet alleen om de voetballers beter te maken in het veld. Met de speciale trainingen willen we blessures voorkomen en door het sportspreekuur maken we het mogelijk om bij een blessure de best en snelst mogelijke zorg te krijgen met als doel zo snel mogelijk weer klaar te zijn om de trainingen en wedstrijden volledig te hervatten.

Ook de trainers kunnen terecht voor informatie. Een presentatie over blessures bij jonge voetballers is al reeds gegeven i.s.m. Health & Sports. Hieruit zijn nieuwe ideeën gerold, zoals het trainen van de trainers over hoe er goede looptrainingen gegeven moeten worden die gericht zijn op blessurepreventie. Wil je als trainer van HBC’09 ook deelnemen aan deze trainingen? Neem dan contact op met de sportverzorging. Verder is de presentatie die gegeven is hieronder te bekijken en te downloaden.

Wil je meer informatie over de jeugdtrainingen, de winterstop en/of zomerstop trainingen of loop je misschien met een blessure en wil je graag een afspraak maken voor het sportspreekuur? Neem dan gerust contact op. De contactgegevens van HBC’09 en Health & Sports worden hieronder vermeld.